Opiskelijat palaamassa takaisin vuokramarkkinoille

Blogi / 17.8.2022
Laptin Keski-Suomen asuntomyynnin myyntipäällikkö Johanna Tulla iloitsee opiskelijoiden paluusta vuokramarkkinoille oppilaitosten avatessa syksyllä ovensa.

Vuokra-asuntomarkkinoilla eletään nyt vilkkaita viikkoja, kun opiskelijat muuttavat opiskelupaikkakunnilleen. Heinäkuun lopusta lähtien onkin ollut nähtävissä, että vuokra-asuntojen kysyntä on elpymässä koronanotkahduksesta. Sopivaa vuokra-asuntoa etsivät niin ensimmäistä opiskeluvuottaan aloittavat kuin myös etäopiskelusta takaisin lähiopiskeluun palaavat opiskelijat.

Liity veloituksetta Laptin sijoittajalistalle

Saat aina tiedon tulevista asuntokohteistamme ja houkuttelevista sijoitusasunnoista.

Yksiöt ja kaksiot hyvällä sijainnilla kiinnostavat

Opiskelijoiden keskuudessa ylivoimaisesti suosituin asunto on yksiö. Moni etsii myös yhteistä kaksiota esimerkiksi seurustelukumppaninsa kanssa.

Tärkeänä pidetään hyvää sijaintia lähellä opiskelupaikkaa tai kaupungin keskustaa. Lisäksi valinnassa painavat toimivat liikenneyhteydet ja arjen palveluiden saatavuus.

Jo pitkään on ollut havaittavissa, että asunnon koon merkitys on pienentynyt. Asunnon koosta ollaan valmiita tinkimään, mikäli sijainti on sopiva ja palvelut vieressä. Usein opiskelijat tapaavat ystäviään kauppakeskuksissa ja puistoissa ja opiskelevat kirjastojen lisäksi vaikkapa kauppakeskusten työskentelynurkkauksissa.

Opiskelijat ovat asuntomarkkinoilla tärkeä ryhmä. Opiskelu kestää usein useita vuosia, jolloin sopivalla sijainnilla oleva asunto kiinnostaa ja siitä halutaan pitää kiinni. Usein opiskelijasta tuleekin asunnon omistajalle pitkäaikainen vuokralainen.

Myyntipäällikkö Johanna Tulla, Rakennusliike Lapti Oy

Liittyminen Laptin sijoittajalistalle tuo mielenrauhaa

Kun suunnittelemme uutta asuntokohdetta, teemme tarkan analyysiin alueesta ja rakennuspaikasta sekä sen houkuttelevuudesta omistus- ja vuokra-asumiseen. Selvitämme myös yhdessä kumppaneidemme kanssa alueen vuokratason ja vuokra-asuntotarpeet. Teemme sijoittaja-asiakkaillemme myös asuntokohtaiset vuokratuotto- ja kassavirtalaskelmat.

Laadukkaan, helposti vuokrattavan asunnon lisäksi asuntosijoittaja saa meiltä halutessaan täysivaltaisen palvelun, aina rahoituksesta, vuokranvälitykseen ja täyteen ylläpitopalveluun saakka.

Liity Laptin sijoittajalistalle