Pelottaako putkiremontti? Malmilla rahoitus löytyi taloyhtiön tontilta

Asiakaskokemus, Uutinen / 22.8.2021

Malmilla sijaitsevan Asunto Oy Askartien hallituksen puheenjohtaja Mikko Sievänen (vasemmalla) ja Laptilla hanketta vetänyt kehityspäällikkö Joni Heikkola.

Kertynyt korjausvelka sai Helsingin Malmilla sijaitsevan As. Oy Askartien selvittämään tonttinsa kehittämismahdollisuuksia. Laptin rohkea ratkaisu toi rahoituksen mittavaan peruskorjaukseen.

Kiinteistöön kuului 1960-luvulla rakennettu asuintalo ja huonokuntoinen liiketilarakennus. Liiketilaa ei kannattanut korjata, joten syntyi idea sen purkamisesta täydennysrakentamista varten. Näin saataisiin rahaa LVIS-remonttiin sekä sähkö- ja tietoliikennekaapeleille ja salaojille.

Tontin muoto ja sijoittelu olivat ihanteellisia ja mahdollistivat suuren kerrosneliömäärän lisärakentamiselle. Yhtiö teetti alustavan suunnitelman ja havainnekuvat pohjustamaan keskustelua osakkaiden kanssa.

Jos rakennus ei istu ympäristöön tai heikentää viihtyisyyttä, kannattavakaan hanke ei etene. Kun osakkaat tutustuivat tilankäyttöön sekä neliö- ja euromääriin, päätös syntyi yksimielisesti, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Sievänen.

Laptin visio vakuutti yhtiön

Kiinteistökehitykseen erikoistunut GSP Group valitsi kumppaniehdokkaat, joista taloyhtiö valitsi Rakennusliike Laptin. 

Laptilla oli pisimmälle viety visio siitä, mitä tehtäisiin ja miten se vaikuttaisi yhtiöön. Kerrosneliöhinta oli kilpailukykyinen ja tuotto-odotus hyvä, Sievänen perustelee.

Sopimusneuvottelut sujuivat jouhevasti ja yhteistyö on toiminut koko ajan. Kaavamuutosta yhtiö haki Laptin johdolla, huomattavasti alkuperäistä suuremmalla rakennusoikeudella.

Tämä kannattaa, sanoo Laptin hankekehityspäällikkö Joni Heikkola. Yhdessä osaavan kumppanin kanssa saadaan paras tuotto yhtiölle. Samalla hanke saatetaan heti oikeille raiteille ja haetaan riittävä määrä rakennusoikeutta.

Kun rakennusliike sidotaan hankkeeseen varhain, yhtiöllä on ostaja tontille kaavan valmistuessa. Toisaalta rakennusliike panostaa siihen, että suunnitteluratkaisusta tulee mahdollisimman hyvä. Yhtiö säästää myös suunnittelu- ja selvityskustannuksia.

Tontista tuottoa -konseptimme vastaa näihin tarpeisiin ja liikkeelle pääsee ottamalla yhteyttä hankekehittäjäämme. Arvioimme tontin rakenteellisen tilan ja hankkeen kannattavuuden sekä annamme kilpailukykyisen tarjouksen, Heikkola sanoo.

Tontin kehittämisestä etua taloyhtiöille

Sievänen kannustaa taloyhtiöitä selvittämään vaihtoehtoja avoimesti.

Tonttia kannattaa kehittää, vaikka se ei kattaisikaan 100 % korjauskustannuksista. Laptia voin suositella kumppaniksi: koko ajan säilyi fiilis, että haemme molemmille parasta ratkaisua. Tämä on paras onnistumisen mittari.

Lue lisää Laptin palvelut taloyhtiöille