Lapti aloittaa Pohjolan OP:n vanhan konttorin purkutyöt – työt sulkevat katualueet työmaan vierestä

Uutinen / 11.6.2024
Lapti aloittaa Pohjolan OP:n konttorin purkutyöt

Pohjolan OP:n konttorin purkutyöt alkavat Isokatu 14:ssä Oulun keskustassa. Purku- ja tulevat rakennustyöt sulkevat työmaan viereiset katualueet noin kahdeksi vuodeksi. Vanhan konttorin tilalle rakennetaan purkutöiden valmistuttua sekä liiketiloja että asuinhuoneistoja sisältävä uudisrakennus.

Purku- ja rakennustyöt sulkevat keskiviikosta 12.6. alkaen Hallituskadun työmaan kohdalta noin kahdeksi vuodeksi. Kesäkuun lopussa myös Isokatu suljetaan työmaan kohdalta autoliikenteeltä noin kahdeksi vuodeksi. Isokadun kevyenliikenteenväylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille on käytössä normaalisti.

Pohjolan OP:n konttori katoaa kesän aikana katukuvasta purkutöiden edetessä. Syksyllä puretaan ja louhitaan vielä maan alla. Nykyisen rakennuksen tilalle alkaa nousta 14-kerroksinen uudisrakennus kevättalvella 2025. Pohjolan OP:n uudet toimisto- ja asiakaspalvelut sisältävän jalustaosan arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2026 ja asuintorniosan keväällä 2027.

Uudisrakennushankkeen faktat

  • 14-kerroksinen uudisrakennus koostuu kuusikerroksisesta toimisto- ja liiketiloja sisältävästä jalustaosasta sekä kahdeksankerroksisesta asuintorniosasta. Lisäksi rakennetaan kaksi kellarikerrosta pysäköintiin.
  • Kokonaisuuden jalustaosaan tulee Pohjolan OP:n uudet toimisto- ja asiakaspalvelutilat. Asuntoja torniosaan on suunnitteilla noin 50. Kokonaisuus on laajuudeltaan 13 500 brm2.
  • Rakennusliike Lapti Oy toimii hankkeen projektinjohtourakoitsijana. Projektinjohtourakan arvo on noin 30 miljoonaa euroa.
  • Purkutyössä huomioidaan kiertotalous. Koko hankkeen tavoitteena on vähentää rakentamisen hiilipäästöjä Rakennustiedon ympäristöluokituksen mukaisesti.
  • Uudisrakennuksen toimisto- ja liiketiloja sisältävän jalustaosan arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2026 ja asuintorniosan keväällä 2027.