Kuopion Asemanseudun uusi elämä >>

Kiinteistökehitys, Toimitilat / 16.12.2017

Rakennusliike Lapti Oy on solminut yhteistyösopimuksen Kuopion Asemanseudun (Matkakeskusalueen) kehittämisestä VR-yhtymä Oy ja Kuopion kaupungin kanssa. Kuopion Asemanseutu on kaupungin keskustan merkittävä aluekokonaisuus, jossa toimivat myös linja-autoasema ja rautatieasema. Laptin ”Kuopion Portti” -konseptisuunnitelman mukaan Asemanseudusta on tulossa merkittävä työpaikka-alue. Alueelle on suunniteltu liikenne- ja matkustajapalveluiden lisäksi asunto-, toimisto-, liike- ja palvelutiloja. Hankkeen kokonaisarvo on noin 210 – 230 miljoonaa euroa. Tavoitteena on rakentamisen käynnistyminen vuoden 2018 aikana.

Olemme todella tyytyväisiä hankkeen etenemiseen. On hienoa päästä kehittämään tätä aluetta. Uskomme Kuopion vetovoimaan Itä-Suomen keskuksena ja näemme asemanseudun ja Kuopion Portti -hankkeen sijainnin keskeiseksi Kuopion kaupungin kehittymisen kannalta. Hanke mahdollistaa tulevaisuudessa monenlaisten palveluiden saatavuuden alueelle. Alueen rakentamisella on myös merkittävä työllistävä vaikutus, kertoo Laptin Itä-Suomen aluejohtaja Risto Pekkarinen.

 

Kuopion Portti -hanke lyhyesti

– suunniteltu rakennusala yli 50 000 kerrosneliömetriä
– Liikenteen ja matkustajien palvelut; odotustilat, kahvila / ravintola, lipunostomahdollisuudet, lii-kenteen info- ja näyttötaulut, rahtipalvelut, pysäköinti
– Terveyspalveluja, työhyvinvointia
– Monipuolista hoivarakentamista, jossa mahdollistetaan eri-ikäryhmien sujuva kohtaaminen ja palvelut
– Hotelli
– Toimistotiloja
– Elintarvikekauppa
– Liiketiloja
– Monipuolisia ravintolapalveluita
– Virkistyspalveluja tuottavia yrityksiä esimerkiksi kuntosali, viihdekeskus
– Asuntoja, joista osa selkeästi tukeutuu mm. hoivaan