Sijoitussuunnitelma tuo mielenrauhaa

Blogi / 1.9.2021

Itselle sopiva tapa sijoittaa vaatii omien tavoitteiden kiteytystä. Valittuun strategiaan kuuluvat myös asiantuntevat kumppanit.

Liity veloituksetta Laptin sijoittajalistalle

Saat aina tiedon tulevista asuntokohteistamme ja houkuttelevista sijoitusasunnoista.

Moni pohtii asuntosijoittamisen aloittamista vuosia

Asuntosijoittaminen kannattaa aloittaa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Laptin myynti- ja markkinointijohtaja Jorma Koskelo toteaakin, että vasta asuntosijoittamisen aloittamalla voi saada tuottoja.

Kun aloittamispäätöksen on tehnyt, on syytä laatia itselle sopiva sijoitusstrategia: mihin haluaa sijoittaa, eli mistä kaupungista, paljonko käyttää omaa rahaa ja paljonko lainaa sekä minkä kokoista asuntoa kaavailee.

Toiseksi riskitasoakin on tarpeen miettiä: ostaako uudesta kohteesta asunnon, jonka tuotto voi olla 4–5 prosenttia mutta ei remontointitarvetta vuosikausiin, vai hankkiiko vanhan asunnon, jonka tuottoprosentti voi nousta suuremmaksi, mutta isoihinkin remontteihin on varauduttava.

Kolmanneksi on syytä miettiä, kuinka pitkään aikoo olla asuntosijoittaja – onko tarkoitus hankkia asunto eläketurvaksi vai esimerkiksi myydä asunto 5–10 vuoden jälkeen ja tavoitella arvonnoususta tuottoa, vai onko kenties ajatuksena kasvattaa asuntosalkkua ajan mittaan.

Sopivia kohteita kasvukeskuksista

Laptilla tarjoamme kattavan palvelun, jossa autamme asiakasta löytämään oman sijoitusstrategiansa mukaisen asunnon. Rakennamme vain kasvukeskuksiin ja analysoimme rakennuspaikat huolellisesti, Koskelo muistuttaa.

Tähän sisältyy muun muassa tarkka analyysi asuntojen houkuttelevuudesta sekä omistamisen että vuokra-asumisen näkökulmasta, sillä hyvät vuokralaiset hakevat laadukkaita ja nykyaikaisia asuntoja hyviltä paikoilta. Markkinoiden tuntemus on kaiken perusta.

Pandemiasta huolimatta kaupungistuminen kiihtyy edelleen. Yksin ja kaksin asuvien määrä lisääntyy – vuonna 2020 yksinasuvia tuli peräti 33 000:tta lisää edellisvuoteen verrattuna.

Tänäkin vuonna Lapti luovuttaa noin 1 000 uutta asuntoa kasvukeskuksista. Uusia kohteita etsivän kannattaakin liittyä Laptin sijoittajalistalle. Listalla mukana olevat saavat ensimmäisenä tiedon Laptin uudiskohteista ja pääsevät varamaan asuntoja ennen julkista ennakkomarkkinointia.

Yhteistyökumppaniensa avulla Lapti tarjoaa myös lisärahoitusvaihtoehtoja ja vuokravälityspalveluita. Jopa huolenpitopalveluita on tarjolla; esimerkiksi täysivaltainen ylläpitopalvelu käy sijoittajalle, joka haluaa ulkoistaa vuokraustoiminnan kokonaan.

Liittyminen Laptin sijoittajalistalle tuo mielenrauhaa

Kun suunnittelemme uutta asuntokohdetta, teemme tarkan analyysiin alueesta ja rakennuspaikasta sekä sen houkuttelevuudesta omistus- ja vuokra-asumiseen. Selvitämme myös yhdessä kumppaneidemme kanssa alueen vuokratason ja vuokra-asuntotarpeet. Teemme sijoittaja-asiakkaillemme myös asuntokohtaiset vuokratuotto- ja kassavirtalaskelmat.

Laadukkaan, helposti vuokrattavan asunnon lisäksi asuntosijoittaja saa meiltä halutessaan täysivaltaisen palvelun, aina rahoituksesta, vuokranvälitykseen ja täyteen ylläpitopalveluun saakka.

Haluan liittyä Laptin sijoittajalistalle

Lue lisää Laptin asuntosijoittamisen palveluista