Sopiva määrä vastuuta auttaa kehittymään

Uutinen / 22.9.2019

Savonia-ammattikorkeakoulussa kolmannen vuoden rakennusinsinööriopintoja tekevä Valtteri Häyrinen oli kesätyöntekijänä jo toista kertaa Laptilla.

Viime vuonna tein haalariharjoittelun, jossa oli enimmäkseen rakennustöitä avustavia tehtäviä. Tänä vuonna olen toiminut työmaamestarina ja tuurannut kesälomiaan viettäviä mestareita, kertoo Valtteri Häyrinen.

Rakennusalalle hän lähti isoisänsä jalanjäljissä kokeiltuaan ensin työskentelyä infrapuolella asfalttihommissa. Reissutyöt eivät kuitenkaan olleet Häyrisen juttu ja rakennusalalla on hänen mielestään potentiaalia.

Minua kiinnostaa tehdä jotain uutta. Opiskelut ovat vastanneet hyvin odotuksiani ja työelämässä pääsee sitten kokemaan, että mitä työ todellisuudessa on. Koulusta saa hyvät perusteet, joita täydennetään käytännön työkokemuksella.

Konkarit neuvovat

Perehdytys työhön on Häyrisen mielestä ollut hyvää ja toimihenkilöille se on tehty hyvin kattavasti. Kaikkiin kysymyksiin on saanut vastaukset saman tien. Myös työnohjaus on toiminut hyvin, sillä työmaalla on paljon vanhoja mestareita, joilta tarvittaessa voi kysyä neuvoa matalalla kynnyksellä.

Myös urapolku alkaa jo hahmottua ja Häyrinen jatkaa Laptilla tehden sekä opiskeluita että töitä samanaikaisesti.

Voin kyllä lämpimästi suositella Laptia muillekin opiskeilijoille, sillä täällä on positiivinen ilmapiiri työskennellä. Koskaan ei ole harmittanut lähteä aamulla töihin.