Tontin omistaja – ethän makuuta rahojasi maassa. Tontin myynti tai kehittäminen rakennuskohteeksi on omistajalleen tuottoisa vaihtoehto.

Blogi / 1.9.2020

Onko sinulla vajaakäytöllä oleva tontti kaupunkialueella tai kuntakeskuksessa? Rahojen maassa makuuttamisen sijaan tontin omistajan kannattaa selvittää tontin käyttömahdollisuudet rivitalo- tai kerrostalorakentamiseen tai vaikkapa päivä- tai palvelukotirakentamiseen.

Moni vanha talo tai kiinteistö voi sijaita tontilla tai kaupunginosassa, jonka arvo on vuosikymmenten saatossa saattanut moninkertaistua.  Tätä arvonnousua tontin omistaja voi hyödyntää tontin lisärakentamisella tai kehittämällä tonttia uudeksi rakennuspaikaksi esimerkiksi asuntorakentamisen tarpeisiin.

Tontin omistajalle vaivaton vaihtoehto avaimet käteen -periaatteella

Vaikka tieto asuntojen uudis- ja lisärakentamisen tarjoamista mahdollisuuksista olisikin tiedossa, se voi mietityttää tontin omistajaa, joka ei halua sitoa itseään mahdolliseen lupabyrokratiaan sekä kalliiseen konsulttityöhön.

Tämä pulma on havaittu myös meillä Laptissa. Siksi olemme rakentaneet avaimet käteen-periaatteella toimivan palvelun, joka kattaa hankkeen suunnittelun, asemakaavamuutoksen ja tontin oston.

Hankkeet käynnistyvät maksuttomalla tonttiarviolla. Se ei vielä sido tontin omistajaa mihinkään, mutta antaa selkeän kuvan eri mahdollisuuksista: soveltuuko tontti asuntorakentamiseen, onko tontilla hyödyntämätöntä tonttimaata tai vajaakäytössä olevaa parkkitilaa? Rakennetaanko huonokuntoisemman kiinteistönosan tai koko rakennuksen tilalle uusi.

Lapti tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua, olipa kyseessä suuri monen käyttötarkoituksen hybridihanke tai tontille kehitettävä lisärakennuspaikka. Monipuolisimmat hankkeemme sisältävät asuntoja, toimisto- ja liiketiloja sekä hoivapalveluille tarkoitettuja tiloja.

Ostamme jatkuvasti tontteja rivi- ja kerrostalorakentamiseen sekä palvelu- ja toimitilarakentamiseen kaupunkialueilta ja kuntakeskuksista.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja tarjoa tonttiasi. Lue asiasta lisää nettisivuillamme lapti.fi/myy-tonttisi

Tuomas Lindfors
Hankekehitysjohtaja
Rakennusliike Lapti Oy