Uotilanrinteen monitoimikeskuksen peruskivi muurattiin Raumalla

Uutinen / 15.5.2024
Peruskiven muurasivat Rauman kaupungin ja Laptin edustajat sekä Uotilan koulun ja esikoulun oppilaita
Muurausvuorossa vastaava työnjohtaja Ville Riihiluoma, projektipäällikkö Laura Somppi, aluejohtaja Ville Raitanen ja työpäällikkö Niilo Vesala.

Raumalle Uotilan kaupunginosaan rakenteilla olevan Uotilanrinteen monitoimikeskuksen peruskivi muurattiin keskiviikkona 15.5. Peruskiven muurasivat Rauman kaupungin ja Rakennusliike Laptin edustajat sekä Uotilan koulun ja esikoulun oppilaita.

Muuraustilaisuudessa monitoimikeskuksen peruskirjan luki Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela. Peruskiven sisälle talletettiin aikakapseli, jonka sisään suljettiin muun muassa peruskirja, hankesuunnitelma, päivän lehti sekä oppilaiden ja esikoululaisten tuotoksia. Aikakapselin laskivat Uotilan koulun oppilaat Jooa Aronen ja Peetu Hannukainen.

– Olemme erittäin iloisia ja onnellisia, kun pitkä prosessi on vihdoin kunnolla käynnistymässä. Kiinteistö luo lapsille mahdollisuuden siirtyä samassa rakennuksessa päiväkodista esiopetuksen kautta kouluun. Kiinteistöön sijoitettava itsepalvelukirjasto on hyvä lisä Uotilan palveluihin ja tukee myös koulun ja päiväkodin toimintoja, Rauman kaupungin opetus- ja nuorisojohtaja Hanna Viljanen-Lehto kertoo.

Uotilanrinteen monitoimikeskuksen rakennustyöt alkoivat maanrakennustöillä huhtikuun alussa ja rakennuksen massiivipuurunko alkaa nousta loppukesästä. Koko rakennuksen on tarkoitus olla harjakorkeudessa alkuvuodesta 2025.

Monitoimikeskus valmistuu loppuvuonna 2025 ja otetaan käyttöön 2026. Keskukseen sijoittuvat luokka-asteet 1–6, kuusi varhaiskasvatuksen ryhmää, liikuntatila ja omatoimikirjasto. Lapti toimii hankkeen pääurakoitsijana.

– Olemme kehittäneet Uotilanrinteen monitoimikeskuksen suunnitelmia alkuvuoden hyvässä yhteistyössä suunnittelijakumppaneiden sekä tilaajan ja käyttäjien edustajien kanssa. Rakennustyöt ovat käynnistyneet rivakasti, maanrakentaminen on hyvässä vauhdissa ja nyt pääsemme valamaan ensimmäisiä betonianturoita vähähiilisestä betonista. Seuraavaksi tulevan koulun ympärille alkaa rakentumaan mittava sääsuoja, jonka alla monitoimikeskuksen puurunko valmistuu vuoden 2024 aikana lohko kerrallaan, Laptin Lounais-Suomen aluejohtaja Ville Raitanen kertoo.

Monitoimikeskus tullaan rakentamaan neljän tähden Rakennustiedon ympäristöluokituskriteerien mukaisesti. Ympäristöluokitus varmistaa keskukseen muun muassa energiatehokkuuden, kosteudenhallinnan, sisäilman sekä ylläpidon kannalta kestävät ratkaisut. Monitoimikeskuksessa tullaan panostamaan esimerkiksi puun käyttöön laajasti eri runkorakenteissa, vihreään betoniin, energiatehokkaisiin talotekniikkajärjestelmiin ja uusiutuviin energialähteisiin kuten maalämpöön ja aurinkovoimaan.

Kuvat: Rauman kaupunki

kaupunginjohtaja Esko Poikela muuraamassa peruskiveä
Kaupunginjohtaja Esko Poikela muuraamassa peruskiveä
Uotilanrinteen peruskivi muurattiin
Aikakapselia laskemassa Uotilan koulun oppilaat Jooa Aronen ja Peetu Hannukainen sekä työpäällikkö Niilo Vesala
Uotilanrinteen monitoimikeskuksen peruskivi muurattiin Raumalla