Uskaltaako nyt ostaa asunnon? – 5 uudisasunnon kustannushyötyä

Blogi / 15.9.2022

Hintojen ja korkojen nousu sekä vallitseva maailmanpoliittinen tilanne saattavat askarruttaa asunnonostajaa, vaikka oma talous olisikin kunnossa ja tarvetta asunnolle olisi.

Omistusasunto on pitkällä tähtäimellä erinomainen sijoitus sekä oman elämänlaadun että talouden näkökulmasta. Onneksi uudisasunnoista löytyy lukuisia kustannushyötyjä, joiden ansiosta oman unelma-asunnon ostaminen on kannattavaa.

”Uudisasunto tarkoittaa ennen kaikkea huoletonta asumista. Uudisasunnoissa on monia kustannushyötyjä, jotka takaavat, että asumiskulut pysyvät kohtuullisina eikä ennalta-arvaamattomia remonttitarpeita ja -kustannuksia tule.”

Myyntipäällikkö Tomi Kosunen, Rakennusliike Lapti Oy

Uudisasunnon kustannushyödyt

1. Uudiskohteessa asumiskulut ovat kohtuulliset. Maksat kuukausittain hoitovastikkeen, jonka arvioitu suuruus on tiedossasi jo asunnon ostaessasi. Kiinteistön yleiset kulut jakaantuvat useammalle maksajalle, toisin kuin omakotitalossa.

2. Fiksujen ja tehokkaiden pohjaratkaisujen ansiosta et joudu ostamaan hukkaneliöitä. Pohjaratkaisut on suunniteltu palvelemaan monenlaisia tarpeita. Kotisi laajenee myös seiniensä ulkopuolelle taloyhtiön yhteisiin tiloihin, kuten pesula-, sauna- ja kuntosalitiloihin.

3. Kaikki on uutta, toimivaa ja laadukasta. Remonttitarpeita tai -kustannuksia ei tule uudessa kodissa vuosikausiin.

4. Uudet talot ovat energiatehokkaita ja käytetyt energiamuodot ovat kustannustehokkaita. Tämä näkyy niin rakennuksessa, talotekniikassa kuin kodinkoneissakin.

5. Uudisasunnot sijaitsevat yleensä palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien läheisyydessä. Löydät tarvittavat palvelut läheltä ja voit liikkua jalan, pyörällä tai edullisesti julkisilla. Voit pärjätä jopa ilman autoa tai lainata joistain uudiskohteista löytyvää yhteiskäyttöautoa.

Kiinnostaako asunnonosto?

Tutustu tarkemmin uuden asunnon ostamiseen ja Lapti- asuntoihimme >>