Uusia omistusasuntoja Helsingin Oulunkylään – Lapti käynnistää omakehitteisen RS-asuntohankkeen rakentamisen

Uutinen / 15.3.2024
Linnanvoudin rakentaminen alkaa

Rakennusliike Lapti Oy käynnistää uuden omakehitteisen RS-asuntohankkeen Helsingin Oulunkylässä. A-energialuokkaan rakennettavaan Asunto Oy Helsingin Linnanvoutiin tulee yhteensä 20 asuntoa. Tontilla sijaitsevan vanhan liikekiinteistön purkutyöt on jo käynnistetty, ja asunnot valmistuvat kesällä 2025.

Asunto Oy Helsingin Linnanvouti rakentuu Oulunkylään Välimetsäntielle. Nelikerroksisessa taloyhtiössä on yhteensä 20 asuntoa kaksioista suurempiin neljän huoneen perheasuntoihin. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Taloyhtiön katutasoon tulee lisäksi liiketila.

Kerrostalo rakennetaan A-energialuokkaan, ja taloyhtiön kiinteistösähkön kulutuksessa hyödynnetään katolle asennettavaa aurinkosähköjärjestelmää.

”Tällaista kohdetta Oulunkylässä on odotettu. Linnanvoutiin on tulossa isoja perheasuntoja ja muuntautuvia pohjaratkaisuja, joita alueen asukkaat ovat meiltä toivoneet. Olemme rakentaneet alueelle menneinä vuosina jo kaksi samantyyppistä kohdetta, ja on hienoa lähteä toteuttamaan uusia, toiveiden mukaisia asuntoja alueen asukkaille. Kohteen käynnistymisellä on myös tärkeä merkitys nykyisessä asuntomarkkinassa. Valmistuvat asunnot tulevat paikkaamaan tulevina vuosina odotettavaa uudisasuntovajetta”, kertoo Laptin aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

Laptilla on ennakkomarkkinoinnissa Oulunkylässä myös toinen asuntokohde. Viisikerroksisessa Asunto Oy Helsingin Kruununvoudissa on yhteensä 21 asuntoa kaksioista suurempiin neljän huoneen perheasuntoihin. Lapti suunnittelee käynnistävänsä Kruununvoudin rakentamisen vuoden 2024 aikana.

Lapti rakentaa Oulunkylään
Linnanvoudissa on yhteensä 20 asuntoa