Varkaus saa uuden, nykyaikaisen ja toimivan pelastusaseman

Uutinen / 16.2.2023

Varkauden Käärmeniemeen rakennetaan uusi, nykyaikainen ja toimiva pelastusasema, joka tulee korvaamaan pelastusaseman nykyiset, sopimattomiksi todetut tilat. Varkauden uuden pelastusaseman kokonaisurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Pelastusaseman rakentaminen alkaa huhtikuussa 2023, ja se valmistuu syyskuussa 2024.

Paloasema sisältää miehistön majoitus-, oleskelu-, puku- ja pesutilat, kalustotilat sekä kuntoilutilat. Kaksikerroksinen pelastusasema on kooltaan noin 2 700 brm2 ja sen yhteyteen tulee erillinen kylmä varastohalli ja autokatos.

Rakennuksen tulevia käyttäjiä ovat Pohjois-Savon Hyvinvointialue eli pelastustoimi ja ensihoito, Stora Enson sopimuspalokunta sekä Varkauden nuorisopalokunta.

Varkauden pelastusaseman henkilöstö toimii tällä hetkellä pääosin väliaikaisissa tiloissa. Varkauden vanha Taipaleentiellä sijaitseva pelastusasemarakennus on rakennettu vuonna 1956, ja sen käytöstä on osin luovuttu sisäilmaongelmien vuoksi.

”Meille on kunnia päästä toteuttamaan nykyaikaiset ja tarkoituksenmukaiset puitteet tärkeälle alueelliselle palvelulle. Vahvan osaamisemme ja kokemuksemme ansiosta pelastustoimi tulee samaan laadukkaat ja kustannustehokkaat tilat”, kertoo Laptin Itä-Suomen aluejohtaja Risto Pekkarinen.